Aanleiding

Het sfeervolle centrum van Zevenbergen verdient een uitnodigende entree. Een aansprekend gebouw dat direct het begin van het centrum aanduidt. Dat wordt des te belangrijker wanneer straks het water in de haven is teruggekeerd. Uit onderzoek blijkt dat er behoefte is aan appartementen dichtbij voorzieningen. De Stoofstraat is een goede locatie hiervoor.

Op termijn wordt de Provincialeweg verlegd, waardoor de De Langeweg een nieuwe toegangsweg naar het centrum kan worden. Het bouwproject aan de Stoofstraat hoeft hier niet op te wachten, maar moet er wel rekening mee houden.

Het plan

Resultaat

Op de Stoofstraat komt een appartementengebouw, met op de begane grond bedrijfsruimte. Een supermarkt is uitgesloten. Voor de invulling van deze ruimte denkt de gemeente aan detailhandel, kantoren, horeca, een culturele voorziening of wellicht een medische voorziening. Voor de precieze invulling is de gemeente ook afhankelijk van marktpartijen die in deze locatie willen investeren. Voor zowel de bedrijfsruimte als de appartementen moet het toekomstige gebouw ruimte bieden aan parkeergelegenheid voor eigen gebruik, hoofdzakelijk in een ondergrondse garage. Het wordt straks aangenaam wonen langs de Roode Vaart, vlakbij de winkels en op loopafstand van de gezellige Markt met zijn terrasjes.

Het plan

Markant

De vorm van het gebouw staat nog niet vast. De impressie en de vorm van het gebouw op de kaart zijn slechts voorbeelden. Ook de hoogte is nog niet bekend. Zeker is wel dat het niet hoger dan 22 meter mag worden. Hoe dan ook moet het gebouw een markante verschijning worden. Voor iedereen die vanaf deze kant komt aanrijden, is straks duidelijk dat hier het centrum begint. En vanaf de haven gezien is het gebouw straks ook een duidelijke markering.

Let op: de impressie is slechts een voorbeeld.

Het plan