Stoofstraat

Aangenaam wonen langs de Roode Vaart, vlakbij de winkels en op loopafstand van de gezellige Markt.

Stoofstraat

Aantrekkelijk wonen langs het water

Hier komt een appartementengebouw, met op de begane grond bedrijfsruimte. Langs het complex loopt straks de Roode Vaart. 

Aantrekkelijk wonen langs het water

De entree van het centrum

Deze plek vormt de entree van het centrum en verdient een markant gebouw. Op termijn wordt de Provincialeweg verlegd, waardoor de De Langeweg een normale, rustiger straat wordt.

De entree van het centrum

Levendige handel in kleurstof

Vroeger stond hier een gebouw waar meekrap (kleurstof) werd gemaakt. In 2014 is hier de laatste bebouwing gesloopt en ligt de bouwlocatie braak.

Levendige handel in kleurstof

Aanleiding

Aan de Stoofstraat kun je straks wonen in een fraai appartement bij de heropende haven, op loopafstand van de gezellige Markt. Deze plek vormt straks de entree van het centrum en verdient daarom een markant gebouw. Het appartementencomplex krijgt voorzieningen, bijvoorbeeld horeca of detailhandel, op de begane grond en een eigen parkeergelegenheid. 

Op termijn wordt de Provincialeweg verlegd, waardoor de De Langeweg een nieuwe toegangsweg naar het centrum kan worden. Het bouwproject aan de Stoofstraat hoeft hier niet op te wachten, maar moet er wel rekening mee houden.

Stoofstraat Zevenbergen

Resultaat

Op de Stoofstraat komt een appartementengebouw, met op de begane grond bedrijfsruimte. Een supermarkt is uitgesloten. Voor de invulling van deze ruimte denkt de gemeente aan detailhandel, kantoren, horeca, een culturele voorziening of wellicht een medische voorziening. Voor de precieze invulling is de gemeente ook afhankelijk van marktpartijen die in deze locatie willen investeren. Voor zowel de bedrijfsruimte als de appartementen moet het toekomstige gebouw ruimte bieden aan parkeergelegenheid voor eigen gebruik, hoofdzakelijk in een ondergrondse garage. Het wordt straks aangenaam wonen langs de Roode Vaart, vlakbij de winkels en op loopafstand van de gezellige Markt met zijn terrasjes.

Let op: de vorm en het gebouw staan nog niet vast. Ook de hoogte is nog niet bekend. De impressie hierboven is slechts een voorbeeld.

Stoofstraat Zevenbergen

Levendige handel

De Stoofstraat dankt zijn naam aan de zogeheten meestoof, een gebouw waar meekrap werd gemaakt. Meekrap is een natuurlijke kleurstof die je krijgt door meekrapwortels te stoven. In Zevenbergen was tot in de 19e eeuw een levendige handel in deze dieprode kleurstof. Met de ontwikkeling van chemische kleurstoffen zakte die handel in. De bedrijfsbebouwing op deze locatie verpauperde de afgelopen jaren. De gemeente heeft alle panden in het gebied verworven en gesloopt. Op dit moment ligt de bouwlocatie braak, in afwachting van de nieuwbouw.

Stoofstraat Zevenbergen