Stoofstraat

Aangenaam wonen langs de Roode Vaart, vlakbij de winkels en op loopafstand van de gezellige Markt.

Stoofstraat

Aantrekkelijk wonen langs het water

Hier komt een appartementengebouw met een parkeerkelder. Op de eerste twee verdiepingen mogen ook winkels, horeca en dienstverlenende bedrijven komen. Langs het complex loopt de Roode Vaart.

Aantrekkelijk wonen langs het water

De entree van het centrum

Deze plek vormt de entree van het centrum en verdient een markant gebouw. In de komende jaren wordt de provinciale weg verlegd en de huidige weg ingericht als gemeentelijke weg, waardoor de Langeweg een normale, rustige straat wordt.

De entree van het centrum

Levendige handel in kleurstof

Vroeger stond hier een gebouw waar kleurstof werd gemaakt uit de meekrapplant. In 2014 is de laatste bebouwing gesloopt. Tijdens de aanleg van de haven, van 2019 tot begin 2021, was het terrein in gebruik als bouwdepot.

Levendige handel in kleurstof

Aanleiding

Aan de Stoofstraat kun je straks wonen in een fraai appartement bij de heropende haven, op loopafstand van de gezellige Markt. Het appartementencomplex krijgt een eigen parkeergelegenheid en mogelijk ook voorzieningen, zoals horeca of detailhandel.

In de komende jaren wordt de huidige provinciale weg langs het pand omgevormd tot een gemeentelijke weg, waardoor er veel minder verkeer langs komt. 

Stoofstraat Zevenbergen

Resultaat

Op de Stoofstraat komt een appartementengebouw met een parkeerkelder. Op de begane grond is bedrijfsruimte mogelijk. Voor de invulling van deze ruimte denkt de gemeente aan detailhandel, kantoren, horeca, een culturele of wellicht een medische voorziening. Hoe het gebouw precies wordt ingericht, hangt af van de plannen van de projectontwikkelaar die in de eerste helft van 2021 wordt geworven.

Goed om te weten: de vorm en maat van het gebouw staan nog niet vast. Ook de hoogte is nog niet bekend. De impressie hierboven is slechts een voorbeeld, de projectontwikkelaar maakt een ontwerp. Planning is dat de nieuwbouw in 2023 wordt opgeleverd.

Stoofstraat Zevenbergen

Verkoopprocedure

De locatie Stoofstraat is volledig eigendom van de gemeente Moerdijk. Het bestemmingsplan is sinds december 2013 onherroepelijk.
De gemeente Moerdijk biedt de bouwgrond aan via een openbare en onvoorwaardelijke biedprocedure. Tijdens deze procedure kan een marktpartij schriftelijk een bod uitbrengen op de percelen kadastraal bekend Zevenbergen, sectie M, 2885 (ged.), 3515, 4360 (ged.), 4457 (ged.), 4458 (ged.), 4637 (ged.). De marktpartij die het hoogste bod uitbrengt, is de partij waarmee de gemeente een koopovereenkomst sluit.

In het document “Openbare biedprocedure locatie Stoofstraat in Zevenbergen” vindt u meer informatie over de biedprocedure. Dit document, inclusief bijlagen, kunt u opvragen bij Corina Segeren, gemeente Moerdijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 140168.

Stoofstraat Zevenbergen