Zevenbergse Markt krijgt metamorfose

Zevenbergse Markt krijgt metamorfose

In twee delen
De herinrichting gebeurt in twee delen. Eerst is het Markplein aan de beurt. Dat is het brede deel van de Markt tot aan de Molenstraat, waar tot de kermis auto’s konden parkeren. Het werk duurt ongeveer tot de kerstvakantie. Het tweede deel van de Markt, het smallere plein met de terrassen, wordt begin volgend jaar aangepakt. 

Het terrein wordt eerst bouwrijp gemaakt. Straatstenen en een deel van de bomen verdwijnen. Het beeld van de Pratende Vrouwen gaat veilig in de opslag tot het nieuwe plein klaar is. Vervolgens wordt een deel van de Markt verlaagd, want het nieuwe plein is vlak. Kabels, leidingen en hemelwaterafvoer wordt aangelegd en als laatste volgt de nieuwe inrichting, zoals het straatwerk, de verlichting, bankjes en nieuwe bomen.

Marktplein met zitelementen en bomen

Omleidingen
Tijdens het werk is het Marktplein afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De Molenstraat en Doelstraat blijven bereikbaar tot aan de Markt. Vanaf de Molenstraat kun je via een tijdelijke doorsteek naar de Doelstraat. Vanaf de Kerkstraat kun je naar de Molenstraat, en via de tijdelijke doorsteek naar de Doelstraat.

De Stationsstraat wordt ter hoogte van de Markt afgesloten en wordt tijdelijk tweerichtingsverkeer. Daardoor kun je vanaf de Prins Hendrikstraat de Stationsstraat in rijden. Aan het einde van de straat ter hoogte van de Markt komt een tijdelijke keerlus.

rijrichting Markt
Omleidingen werkzaamheden Markt

Lees ook de bewonersbrief van 19 augustus 2019:
20190819_27f_Bewonersbrief_start_werkzaamheden_Marktplein.pdf

Bekijk alle nieuws