Winnaars fotowedstrijd centrum Zevenbergen in de etalage

Winnaars fotowedstrijd centrum Zevenbergen in de etalage

“Wie brengt het centrum van Zevenbergen het mooist in beeld?” Na die vraag stroomden 101 originele, sfeervolle en verrassende foto’s de mailbox van het Centrumteam binnen. De jury had er een flinke kluif aan, maar selecteerde uiteindelijk 10 finalisten.

Er kan er maar één de hoofdprijs winnen en dat is Wim Farla. De vakjury looft het lijnenspel in zijn foto, waarin hij zowel het nieuwe van de haven als de herkenbaarheid en sfeer van het oude centrum wist te vangen. Burgemeester Jac Klijs, voorzitter van de jury, vat het oordeel treffend samen: “Als je deze foto ophangt, hoef je niks meer toe te lichten.”

Boeiende beelden
Een eervolle tweede plaats is er voor Raymond Cabaret, die met veel oog voor compositie een prachtig zwartwitbeeld maakte van de stenen bank op de Markt. Verdienstelijke derde is Joke van Rooijen: in het avondlicht legde zij de Sint-Catharinakerk op buitengewoon sfeervolle en technisch uitstekende wijze vast.
Naast deze drie uitblinkers selecteerde de jury nog zeven mooie, originele en boeiende beelden. Deze tien finalefoto’s zijn de komende weken te bewonderen in het centrum van Zevenbergen in de etalages van Grand Café Mart 9, Koffiebar Gedurfd, Pover Schoenen, Hartmann Juweliers, bakkerij Jac Smit, Just Man herenmode, Bloembinderij Het Hoefblad, Zweers Hoortoestellen, Rob Boon Brillenmode en Ziggi Fashion.

Centrumteam
De fotowedstrijd was een van de laatste activiteiten van het Centrumteam, een enthousiaste club inwoners en ondernemers die de afgelopen jaren activiteiten organiseerden om het Zevenbergse centrum bruisend te houden tijdens de grote verbouwing.

Eerste prijs (Wim Farla): 

1e prijs Wim Farla

 

Tweede prijs (Raymond Cabaret):

2e prijs Raymond Cabaret

 

Derde prijs (Joke van Rooijen): 

3e prijs Joke v Rooijen

Bekijk alle nieuws