Veelgestelde vragen wandeling havenbodem en kijkje in de duiker

Veelgestelde vragen wandeling havenbodem en kijkje in de duiker

Hier vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen over de wandeling door de havenbak en het kijkje bij de duiker. 

1. Wanneer gaat het gebeuren?

Op zaterdag 26 september. Bij uw inschrijving kunt u een voorkeur opgeven voor een dagdeel: ochtend of middag.

2. Wat houdt de rondleiding in?
De rondleiding start op het grote plein van de Zevenbergse Markt, op een tijdstip dat u in de eerste helft van september per e-mail ontvangt. Onder begeleiding van een deskundige gids wandelt u met een kleine groep naar de havenbouwplaats. U daalt af in de haven en maakt een korte wandeling op de havenbodem. Ondertussen krijgt u uitleg over het project. Vervolgens verlaat u de havenbouwplaats en loopt onder begeleiding van de gids langs de werkzaamheden naar de Kristallaan, waar een stuw in aanbouw is. Hier daalt u via trappen af in de bouwput van de stuw en kunt u een kijkje nemen in de grote kokerduiker. De rondleiding zal in totaal zo’n anderhalf uur duren.

3. Is de rondleiding voor iedereen geschikt?
Nee. Omdat er wordt gelopen over bouwterrein en er via hellingen en trappen wordt afgedaald, is de rondleiding alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn.
Kinderen zijn welkom, mits onder begeleiding van een volwassene. Een kinderwagen meenemen kan niet, ouders kunnen een jong kind eventueel dragen op de trappen of hellingen.

4. Hoe schrijf ik me in?
Vanwege de grote belangstelling is de inschrijving voor de havenrondleiding gestopt. Alle plekken zijn bezet. Inschrijven is daarom niet meer mogelijk. Wie zich niet heeft ingeschreven, kan helaas niet aan de rondleiding deelnemen.

5. Hoe gaat het verder na mijn inschrijving?
In de eerste helft van september ontvangt u een e-mail met het tijdstip waarop u op het grote plein van de Markt in Zevenbergen wordt verwacht voor de rondleiding. Op zaterdag 26 september meldt u zich maximaal een kwartier voor dit tijdstip bij de organisatie op de Markt.

6. Ik kreeg een tijdstip toegewezen, maar bij nader inzien kan ik niet. Wat nu?
Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan bekijken we of we een oplossing kunnen bieden.

7. Ik ben slecht ter been, maar ik wil ook graag een rondleiding, kan dat?
Ja, er wordt die zaterdag een aparte, aangepaste rondleiding gehouden voor mensen in een rolstoel of met een ander hulpmiddel. Deze is alleen geschikt voor mensen die zich met hun hulpmiddel (eventueel met een eigen begeleider) goed kunnen voortbewegen op een ongelijk terrein, zoals de havenbodem.
Wilt u zich aanmelden voor deze rondleiding? Stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld in deze e-mail:
- Naam
- Woonplaats
- Telefoonnummer
- Met hoeveel personen u komt (aantal kinderen en volwassenen vermelden)
- Of alle personen tot 1 huishouden behoren

8. Moet ik speciale kleding of schoenen aan?
U gaat rondlopen op een bouwterrein. We raden aan om stevig schoeisel te dragen zonder hakken. Neem bij regenachtig weer een paraplu of regenjas mee.

9. Gaat de rondleiding door bij regen?
Ja. Als onweer of extreme weersomstandigheden worden voorspeld, wordt dit besluit heroverwogen. Bij afgelasting krijgt u bericht per e-mail.

10. Wordt er voorzien in koffie/thee en zijn er toiletten ter plaatse?
Nee. U kunt voor of na de rondleiding desgewenst terecht bij de Zevenbergse horeca.

Bekijk alle nieuws