Noordhaven weer open voor verkeer

Noordhaven weer open voor verkeer

De Noordhaven is weer open voor het verkeer, van het Haveneind naar de oversteek ter hoogte van de Brouwerstraat. Alleen vrachtwagens zijn nog niet welkom en de maximum snelheid is 30km p/uur. 

De riolering is vernieuwd, kabels en leidingen zijn verlegd. Wethouder Désirée Brummans: “De Noordhaven zo snel mogelijk weer openstellen voor verkeer: dat is altijd ons streven geweest. Daarom is er bijvoorbeeld in de bouwvakantie doorgewerkt.” 

Wethouder Thomas Zwiers: “Het is een prachtige straat geworden. Hoe de inrichting functioneert, moet de praktijk uitwijzen. We plaatsen borden om de fietsers uit zijstraten op de nieuwe verkeerssituatie te attenderen. En we gaan de verkeersveiligheid in het algemeen goed in de gaten houden. Als het nodig blijkt, nemen we maatregelen.”

Eerste stap
De heropening van de Noordhaven is de eerste stap naar een beter toegankelijk centrum. In de komende maanden wordt het werk aan de riolering afgerond. De bouwwerkzaamheden zullen uiteindelijk vooral plaatsvinden tussen de bouwhekken in de havenbak. De winkels in het centrum zijn dan weer een stuk beter bereikbaar.

Bekijk alle nieuws