Nutswerkzaamheden aan Noord- en Zuidhaven

Nutswerkzaamheden aan Noord- en Zuidhaven

De voorbereidingen voor de realisatie van de haven zijn in volle gang. Eerder werden van het haventracé al enkele bomen verplaatst. Om de doorgang van het water mogelijk te maken moeten in het centrum ook de kabels en leidingen worden aangepast. Deze werkzaamheden gaan begin volgend jaar van start.

Wat gaan we doen?

De water- en gasleidingen worden vervangen of omgelegd, en elektrakabels en telecomverbindingen aangepast. In totaal vervangen we op 4 locaties op de Noord- en Zuidhaven zo’n 350 meter aan kabels en leidingen. Dit vindt plaats in 4 fases. We starten in januari 2018 met fase 1 en ronden de laatste fase af in juni 2018. Hierbij houden we zoveel mogelijk rekening met belangrijke feestdagen als carnaval en Koningsdag.

Wat betekent dit voor u?

Tijdens de werkzaamheden kan het voorkomen dat omwonenden een korte periode geen water en/of gas hebben. De eventuele onderbrekingen vinden plaats op werkdagen tussen 07.30 en 17.00 uur. Omwonenden worden vooraf met een kaartje in de bus geïnformeerd. Daarnaast wordt er tijdig een afspraak gemaakt indien er in huis of in de voortuin gewerkt moet worden. Met ondernemers die hiervan direct hinder ondervinden wordt in overleg naar de beste oplossing gezocht.

Om de overlast te beperken, proberen de verschillende betrokken partijen (de gemeente, Brabant Water, Enexis, Ziggo en KPN) hun werkzaamheden op elkaar af te stemmen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Van Vulpen. 

Bekijk alle nieuws