N285 afgesloten voor aanleg tweede duiker

N285 afgesloten voor aanleg tweede duiker

De provinciale weg bij Zevenbergen, de N285, is komende weekend afgesloten vanaf het kruispunt met de Prins Hendrikstraat tot aan de kruising met de Oranjelaan. 

Het bouwteam van de haven werkt 24 uur per dag door. Ter hoogte van de Roode Vaart verwijderen ze het bestaande wegdek. Vervolgens wordt er een flinke sleuf gegraven waarin de 3 compartimenten van de duiker worden geplaatst en met elkaar verbonden. Daarna gaan de kabels en leidingen weer op hun plek en wordt de sleuf gedicht. De duiker is dan nog niet klaar: in de komende weken wordt nog gewerkt aan de aansluitingen met de haven en de Roode Vaart.

Kleiner en korter
De nieuwe noordelijke duiker is van een ander kaliber dan de zuidelijke duiker die inmiddels gereed is. De zuidelijke duiker, die van het Haveneind naar de Kristallaan loopt, is een rechthoekige betonnen tunnel van 4,5 meter breed, 2,5 meter hoog en 235 meter lang. De noordelijke duiker die nu wordt aangelegd is een stalen buis van 1,70 meter doorsnee en in totaal zo’n 30 meter lang: een stuk kleiner en korter dus. 

Wachten op de brug
Deze duiker is, zoals dat officieel heet, een tijdelijke voorziening. Over een aantal jaar komt in de N285 een brug. Dat gebeurt pas als de Noordelijke Randweg is voltooid. Op dat moment wordt dit gedeelte van de N285 namelijk ‘afgewaardeerd’ tot gemeentelijke weg. Bij de inrichting van de weg als gemeentelijke weg wordt de brug geplaatst die de noordelijke duiker vervangt. Pas dan zal de haven invaarbaar zijn vanaf de Roode Vaart.

Bekijk alle nieuws