Let op: vanaf 9 april verandering blauwe zone centrum Zevenbergen

Let op: vanaf 9 april verandering blauwe zone centrum Zevenbergen

Nu de start van het werk aan de haven nadert, verandert de parkeersituatie in het centrum van Zevenbergen. De bestaande blauwe zone, waarbinnen met een parkeerschijf mag worden geparkeerd, wordt vanaf 9 april aangepast en uitgebreid. In het kort: 

  • Vanaf 9 april plaatst de aannemer bouwhekken op de Noord- en Zuidhaven. Hierdoor vervallen alle parkeerplaatsen op het middenterrein.
  • Per deze datum wordt de bestaande blauwe zone uitgebreid en aangepast.
  • Wie binnen de blauwe zone woont, kan gratis een ontheffing aanvragen.

Veranderingen vanaf 9 april
Vanaf 9 april komen er op de Noord- en Zuidhaven, rond het middenterrein waar de haven wordt gegraven, bouwhekken. Hierdoor vervallen alle parkeerplaatsen op dit terrein. Daarnaast vervallen er tijdelijk parkeerplaatsen langs de panden aan de Noord- en Zuidhaven als daar de nieuwe riolering wordt aangelegd. Vanwege deze veranderingen wordt per 9 april de bestaande blauwe zone uitgebreid en aangepast: meer straten krijgen een blauwe lijn en de maximale parkeerduur wordt 1 uur in plaats van de huidige 2 uur. Dit bevordert de doorstroming en daarmee de beschikbaarheid van parkeerplaatsen in het centrum. 

Ondernemers, medewerkers en bezoekers van winkels in het centrum die langer dan een uur willen parkeren, kunnen hun auto de hele dag gratis kwijt op een van de langparkeerplaatsen in het centrum, zoals de Kasteeltuin (200 plekken) of  aan het begin van de Kerkstraat (40 plekken).

Bekijk hier de kaart met daarop de aangegeven parkeerplaatsen.

Ontheffing per adres
Wie binnen de blauwe zone woont, kan een ontheffing aanvragen. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Met zo’n ontheffing kan per adres met één auto zonder beperking worden geparkeerd binnen de blauwe zone. Zevenbergenaren wie dit betreft, hebben hierover inmiddels een brief ontvangen.

Meer informatie
Binnenkort hangen er posters en liggen er folders in winkels in het Zevenbergse centrum om Zevenbergenaren en bezoekers te informeren over de veranderingen. Veelgestelde vragen en antwoorden staan op www.moerdijk.nl/blauwe-zone-centrum-Zevenbergen. Wie in aanmerking komt voor een ontheffing, kan die via deze website aanvragen.

Bekijk alle nieuws