Individuele gesprekken over haven-Markt

Voor de zomer heeft de gemeente drie avonden georganiseerd waarop individuele gesprekken plaatsvonden over de centrumplannen voor de haven en de Markt. In totaal zijn er circa 40 gesprekken gevoerd met bewoners en ondernemers. Daarnaast kon iedereen per post of mail een reactie toesturen. Mede op basis van alle ontvangen reacties rondt de gemeente dit najaar het definitieve ontwerp af en kan de aanbesteding van start.

In de individuele gesprekken werd overwegend positief gereageerd op de plannen die er liggen. De meeste vragen gingen over het parkeren en hoe dat in de toekomst precies wordt vormgegeven. De gemeente gaat een afzonderlijke parkeerregeling ontwerpen, die in 2017 verder wordt toegelicht.

Inmiddels is de gemeente alle ontvangen reacties aan het bekijken die per mail en post zijn binnengekomen. Aan de hand van de reacties verwerkt de gemeente het voorlopig ontwerp tot een definitief ontwerp. Vervolgens kan de uitvoering van het project Europees worden aanbesteed en wordt er een aannemer geselecteerd. Samen met de aannemer wordt een passende uitvoeringsmethode uitgewerkt, plus de fasering van de werkzaamheden. Naar verwachting start eind 2017 de uitvoering, waarbij uiteraard de informatievoorziening naar de bewoners en ondernemers voorop staat. Voor het zover is – en natuurlijk ook als het informatiecentrum geopend is – kunt u altijd bij de gemeente terecht met uw vragen via 14 0168 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bekijk alle nieuws