Graven en bouwen in het nieuwe jaar

Graven en bouwen in het nieuwe jaar

Eind volgend jaar moet het water stromen in de Zevenbergse haven. Voor het zover is, gaat er nog flink wat gebeuren. Tijdens de kerstvakantie ligt het werk aan de haven en de Markt stil. Daarna gaat de aannemer weer op volle kracht aan de slag.

Formaat fietstunnel
Eén van de grootste klussen die de bouwers volgend jaar gaan klaren, is de aanleg van de duiker. Deze betonnen koker met het formaat van een fietstunnel verbindt straks de haven met het noordelijk deel van de Roode Vaart. De aanleg start na de jaarwisseling en gebeurt in 3 delen, zodat het verkeer nog doorgang vindt en de brandweer ongehinderd kan uitrukken.

Klaar voor de zomer
Begin volgend jaar wordt het vernieuwde Marktplein tussen de kerken afgerond, zodat de weekmarkt hier zijn intrek kan nemen zodra de lente aanbreekt. Meteen na de jaarwisseling gaat ook het horecaplein op de schop. De planning is dat dit deel op 1 mei klaar is voor een zonnig terrassenseizoen.

De schop erin
In de loop van het jaar krijgt de haven zijn diepte. In 3 fases wordt er in totaal ruim 4 meter afgegraven, tot de haven zijn uiteindelijke diepte van 2,25 meter heeft.

Bekijk alle nieuws