Fotowedstrijd: wie maakt de mooiste foto van het centrum?

Fotowedstrijd: wie maakt de mooiste foto van het centrum?

Hobbyfotografen opgelet! Wie brengt het centrum van Zevenbergen het mooist in beeld? Het werk van 10 finalisten wordt groot tentoongesteld in etalages in het centrum en de winnaars wacht een mooie prijs.

“Het centrum van Zevenbergen op zijn mooist” is het thema van de fotowedstrijd, die wordt uitgeschreven door het Centrumteam. Naast leden van het Centrumteam zijn de Zevenbergse fotograaf Marcel Otterspeer en videograaf Richard Farla lid van de jury die onder leiding van burgemeester Jac Klijs van Moerdijk het finale oordeel velt.

Creativiteit boven techniek
“De inzendingen moeten het centrum van Zevenbergen laten zien, maar verder is de invulling vrij”, zegt fotograaf Otterspeer. “Het mag het bouwproces zijn, of juist iets anders. De haven, Markt, Kasteeltuin, het Haveneind: dat maakt niet uit. Mijn tip: beperk je niet tot wijdse blikken, maar zoek het ook in de details.”

“We willen creativiteit boven techniek beoordelen”, vult videograaf Farla aan. “Een prachtige foto gemaakt met een dure spiegelreflexcamera is altijd welkom, maar ook met een telefoon kun je mooie foto’s maken. In het centrum maken mensen vaak kiekjes met hun smartphone. Zit er een creatieve foto bij, dan zou ik zeggen: doe zeker mee!”

Inzenden
Meedoen kan tot en met zondag 13 december. Iedere deelnemer mag maximaal 3 foto’s insturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De foto’s moeten in JPEG-formaat en zo groot mogelijk zijn: minimaal 6 megapixels (3000 x 2000 pixels). Verstuur ze eventueel via een bestanduitwisselservice, zoals WeTransfer, of in afzonderlijke mails.

10 finalisten
De jury kiest 10 finalisten. Zij krijgen persoonlijk bericht. Deze 10 winnende foto’s zijn eind dit jaar te bewonderen in de etalages van 10 ondernemers in het Zevenbergse centrum. Alle finalisten ontvangen na afloop hun vergroting, een leuke prijs en uit de finalisten kiest de jury één hoofdprijswinnaar.

Eind in zicht
De fotowedstrijd is een initiatief van het Centrumteam. Het Centrumteam is een team bewoners en ondernemers die activiteiten organiseren om het centrum bruisend te houden tijdens de grote verbouwing. Nu de werkzaamheden de eindstreep naderen, is het eind van de Centrumteam-activiteiten in zicht: de kerstverlichting en fotowedstrijd zijn naar verwachting de laatste acties.

 

Bekijk alle nieuws