“Bouwkundige opnamen goed voor alle partijen”

“Bouwkundige opnamen goed voor alle partijen”

Het bedrijf 4Risk verricht bouwkundige opnamen in het centrum van Zevenbergen. Wat hebben bewoners en ondernemers hieraan? John Forman is directeur van 4Risk en licht zijn werk toe.

“De bouwkundige opnamen moeten starten kort voor de werkzaamheden beginnen. Aangezien de meeste werkzaamheden voor het daadwerkelijk uitgraven van de haven starten in het najaar, verwachtten veel mensen dat de bouwkundige opnamen zouden starten in de zomer of nazomer. Maar de Vrijbuiter wordt binnenkort al gesloopt en er vinden nog wat andere voorbereidende werkzaamheden plaats. Daarom vinden de bouwkundige opnamen reeds nu plaats.”

Werkwijze
“We kondigen ons bezoek netjes aan in een bewonersbrief met daarin een tijdstip waarop we graag langs willen komen. Mochten mensen verhinderd zijn, dan kunnen ze ons altijd even bellen of mailen om in overleg een ander moment te prikken. Wanneer we langskomen, controleren we het pand aan de binnen- en buitenzijde op eventuele scheuren of andere gebreken. We letten alleen op zaken die je in relatie zou kunnen brengen met werkzaamheden. Dus of het goed in de verf zit of niet, dat is voor ons niet zo belangrijk. We maken foto’s en stellen een rapport op. De mensen kunnen aangeven of ze dat rapport zelf ook willen ontvangen, dan sturen we dat toe. Het is dus geen rapport dat je ook kunt gebruiken voor een taxatie of bij verkoop, maar het geeft je wel een indicatie.”

Alleen constateren
“Mocht er tijdens de werkzaamheden iemand een melding maken, dan komen wij opnieuw langs. We controleren het pand weer en vergelijken de nieuwe situatie met de oude. Ook daarvan stellen we een rapport op. Let wel: wij leggen géén relatie met de werkzaamheden. Dat wordt gedaan door een schade-expert die optreedt namens verzekeraars. Met andere woorden: wij constateren alleen, en leggen geen verband. Dat maakt ons werk bijzonder nuttig voor alle partijen: zowel de gemeente en de aannemerscombinatie als de bewoners en ondernemers. Ik doe dit werk al dertig jaar en 4Risk heeft ruime ervaring in uiteenlopende projecten. Ik vind het mooi dat we ook in Zevenbergen een onpartijdige en professionele bijdrage mogen leveren.”

Bekijk alle nieuws