Bouwperceel Stoofstraat Zevenbergen in de verkoop

Bouwperceel Stoofstraat Zevenbergen in de verkoop

De bouwgrond aan de Stoofstraat in Zevenbergen gaat in de verkoop. Daarmee start het laatste deelproject van de grote metamorfose van het Zevenbergse stadshart. De toekomstige ontwikkelaar kan er appartementen bouwen en ruimte voor winkels, horeca en dienstverlenende bedrijven. Planning is dat de nieuwbouw in 2023 wordt opgeleverd.

Winnaars fotowedstrijd centrum Zevenbergen in de etalage

Winnaars fotowedstrijd centrum Zevenbergen in de etalage

“Wie brengt het centrum van Zevenbergen het mooist in beeld?” Na die vraag stroomden 101 originele, sfeervolle en verrassende foto’s de mailbox van het Centrumteam binnen. De jury had er een flinke kluif aan, maar selecteerde uiteindelijk 10 finalisten.

Vullen haven Zevenbergen hervat

Vullen haven Zevenbergen hervat

Het waterpeil in de Zevenbergse haven gaat weer stijgen. Aannemerscombinatie Strukton Civiel Zuid-Van den Herik heeft vandaag het vullen hervat. Daarmee is het werk aan de haven volgens planning voor Kerstmis zo goed als gereed.

Het eeste water in de haven

Het eeste water in de haven

Vrijdag 11 december 2020 zal een bijzondere dag blijven voor het centrum van Zevenbergen. Die dag stroomt de heropende haven weer langzaam maar zeker vol met water. Het openzetten van de stuw en het eerste binnenstromende water was live te volgen. U kunt dit terugkijken via: www.moerdijk.nl/waterindehaven 

Fotowedstrijd: wie maakt de mooiste foto van het centrum?

Fotowedstrijd: wie maakt de mooiste foto van het centrum?

Hobbyfotografen opgelet! Wie brengt het centrum van Zevenbergen het mooist in beeld? Het werk van 10 finalisten wordt groot tentoongesteld in etalages in het centrum en de winnaars wacht een mooie prijs.

Zevenbergse haven half december vol water

Zevenbergse haven half december vol water

Na bijna twee jaar bouwen is het zover: er komt water in de Zevenbergse haven. Het eerste water stroomt op vrijdagmiddag 11 december tussen de kades. Wethouders Désirée Brummans en Danny Dingemans kijken ernaar uit: “Dit is het moment waar we naartoe hebben gewerkt.”

Sint Jorisstraat en Kristallaan vervroegd open voor verkeer

Bijna vijf maanden was de verbinding tussen de Kristallaan en het Haveneind in Zevenbergen afgesloten voor de aanleg van een grote duiker. Eerder dan gepland gaat de weg vrijdagmiddag 9 oktober weer open voor verkeer.

N285 afgesloten voor aanleg tweede duiker

De provinciale weg bij Zevenbergen, de N285, is komende weekend afgesloten. Reden is de plaatsing van een duiker die de nieuwe Zevenbergse haven verbindt met het noordelijke deel van de Roode Vaart. De afsluiting geldt vanaf vrijdag 4 september 7 uur ’s ochtends tot en met maandag 7 september 5 uur ’s ochtends. De N285 is afgesloten vanaf het kruispunt met de Prins Hendrikstraat tot aan de kruising met de Oranjelaan. 

Rondleiding haven gaat niet door

De organisatie was in volle gang, het bouwteam stond startklaar en ruim 2000 mensen keken ernaar uit, maar de rondleiding door de Zevenbergse haven kan geen doorgang vinden. “Een forse teleurstelling voor iedereen”, aldus burgemeester Jac Klijs.

Alle plaatsen havenrondleiding bezet: inschrijven niet meer mogelijk

Het animo voor de havenrondleiding op 26 september blijkt erg groot. Inschrijven is daarom niet meer mogelijk. 

Live Update van 9 juni terugkijken

Heeft u het gezien? De nieuwe haven van Zevenbergen krijgt steeds meer vorm! Benieuwd hoe het werk ervoor staat? En wat er in de komende maanden gebeurt? Bekijk dan de Live Update van 9 juni hier terug: https://youtu.be/xo13OXAVHf4

Lege huls van explosief gevonden in Haven

Het is weliswaar een lege huls, maar toch is het een bijzondere vondst: voor het eerst sinds de start van de werkzaamheden in het Zevenbergse centrum stuitten de bouwers op een deel van een oud explosief.

Werk aan haven en Markt Zevenbergen gaat door

De aanleg van de Zevenbergse haven en Markt gaat vooralsnog door zoals gepland. Aannemerscombinatie Strukton Civiel Zuid-Van den Herik houdt zich daarbij strikt aan de coronarichtlijnen van het RIVM.

Waterpomp Markt terug op historische plek

De waterpomp is terug op de Markt. De pomp is grondig gerestaureerd door het familiebedrijf dat hem in 1990 ook had geplaatst: R&R Grondwerken uit Langeweg. Zij hebben daarvoor hulp gevraagd aan Zevenbergse bedrijven voor de watertechniek, het koper- en ijzerwerk en het houtwerk. Ook aannemerscombinatie Strukton Civiel Zuid/Van Herik heeft bijgedragen. 

Marktplein open voor verkeer

Het grote plein van de Markt in Zevenbergen ging de afgelopen maanden flink op de schop. Maandagmiddag 10 februari is het zover: het plein gaat weer open voor verkeer. Het nieuwe plein is even wennen: het is een shared space-gebied. Dat wil zeggen dat er geen duidelijke rijbaan of stoep is. Alle gebruikers van het plein delen de ruimte en moeten rekening houden met elkaar.

Namen nieuwe bruggen haven bekend

De nieuwe haven krijgt dit jaar vijf bruggen. Tot 4 januari kon je meebepalen hoe de bruggen gaan heten. De uitslag van de verkiezing is bekend. Krijgen de bruggen historische namen of namen die aansluiten op aangrenzende straten? 

Einde aan succesvolle brei-actie Zevenbergse haven

Het was een wollige toestand aan de haven, de afgelopen maanden. Maar liefst 1338 bollen breigaren deelde het haven-projectteam uit aan enthousiaste brei- en haakliefhebbers.

Graven en bouwen in het nieuwe jaar

Eind volgend jaar moet het water stromen in de Zevenbergse haven. Voor het zover is, gaat er nog flink wat gebeuren. Tijdens de kerstvakantie ligt het werk aan de haven en de Markt stil. Daarna gaat de aannemer weer op volle kracht aan de slag.

Sluis Roode Vaart eenmalig open op 20 december

Waterschap Brabantse Delta opent op 20 december eenmalig de sluis Roode Vaart, die momenteel wegens onderhoud is gestremd. Wie de sluis die dag wil passeren, moet zich uiterlijk maandag 16 december aanmelden bij het waterschap.

Beleef Winter Wonderland 2019!

Waan je in Winter Wonderland op de Markt in Zevenbergen! Van 19 t/m 23 december zijn er voor jong en oud tal van leuke activiteiten te beleven.  

Brei of haak mee voor de Zevenbergse Haven

In Zevenbergen wordt druk gewerkt aan een leutig carnavalsproject: een lange sjaal om de bouwhekken van de Zevenbergse haven. Doet u ook mee?

Video: Graffiti Jam zorgt voor kleurrijk spektakel

Om de toekomstige haven van kleur te voorzien organiseerde het Centrumteam op 12 oktober een Graffiti Jam. Het werd een geslaagde middag, waar jong en oud op afkwam. Bekijk de video!

Sluis Roode Vaart langer gestremd

Het onderhoud aan de Sluis Roode Vaart gaat langer duren dan gepland. Dat meldt het waterschap Brabantse Delta. Wanneer de sluis weer werkt, is nog niet bekend.

Vernieuwde Markt krijgt vorm

Ongeveer een jaar geleden ging de eerste schop in de grond in het Zevenbergse centrum. Kabels en leidingen kregen een nieuwe plek, de riolering werd gemoderniseerd. Sindsdien is er flink wat werk verzet en worden de contouren van de haven en de vernieuwde Markt steeds duidelijker.

Verkeerssituatie Noordhaven: veelgestelde vragen

Ruim een maand geleden ging de Noordhaven in Zevenbergen weer open voor verkeer. De situatie is er anders dan voorheen: er is geen voetgangersgebied meer, de straat en stoep zijn even hoog en de stoepen zijn op sommige plekken heel breed. Dat roept vragen op, onder meer over de veiligheid. Hieronder geven we antwoord op die vragen en leggen we uit welke maatregelen de gemeente neemt.

Informatiemarkt 17 oktober

De haven krijgt vorm en de Markt ondergaat een ware metamorfose. Wat gebeurt er precies in de komende maanden in het Zevenbergse centrum? Kom op donderdag 17 oktober tussen 16 en 20 uur naar de informatiemarkt in het gemeentehuis en ontdek het.

Eerste Zevenbergse Graffiti Jam geeft haven kleur

Wie bij graffiti denkt aan haastige gekladde kreten op een oud viaduct moet komende zaterdag 12 oktober zeker op de Zevenbergse Markt gaan kijken. Onder leiding van professionele graffitiartiesten gaan daar zo’n 30 jongeren aan de slag om de toekomstige haven van kleurige street art te voorzien.

Noordhaven weer open voor verkeer

De Noordhaven is weer open voor het verkeer, van het Haveneind naar de oversteek ter hoogte van de Brouwerstraat. Alleen vrachtwagens zijn nog niet welkom en de maximum snelheid is 30km p/uur. 

Archeologische vondst bij graafwerk Markt

Tijdens het graafwerk aan de Markt in Zevenbergen kwam woensdag een eeuwenoud muurtje tevoorschijn.

Zo’n anderhalve meter breed is bouwsel. “De afgeronde vorm duidt erop dat het mogelijk een deel was van een oude waterput”, vertelt archeologe Catelijne Nater, die het bouwwerk ter plaatse onderzocht. Het muurwerk is opgemeten, gefotografeerd en getekend. Daarnaast is een aantal bakstenen verzameld voor nader onderzoek.

Rondleiding langs haven in aanbouw

Een haven aanleggen midden in een stadscentrum vol historische panden vraagt een sterk staaltje bouwtechniek. Benieuwd naar het verhaal achter de haven en hoe de aanleg in zijn werk gaat? Ga mee op rondleiding!

Zevenbergse Markt krijgt metamorfose

Meteen nadat de kermis is opgebroken, start de eerste fase van de herinrichting van het plein.

Van 28 augustus tot 1 september strijkt als vanouds de Bartholomeus-kermis neer op de Zevenbergse Markt. Zodra de attracties zijn opgebroken, op dinsdag 3 september, starten de werkzaamheden.


Afsluiting Zuidhaven ivm aanleg riolering

Vanaf deze week hervat de aannemer de aanleg van de riolering op de Zuidhaven (deze werkzaamheden vinden gelijktijdig met het rioolwerk in de Stoofstraat plaats dat genoemd is in het vorige bericht). Tussen de kledingwinkel Ter Stal en de Bruna wordt het riool vervangen. Ten behoeve van de werkzaamheden wordt de weg afgesloten.

Afsluiting Stoofstraat ivm aanleg riolering

Deze week start de aannemer met de aanleg van de riolering ter hoogte van de Stoofstraat. Ten behoeve van de werkzaamheden wordt de weg afgesloten vanaf de Noordhavenkerk tot ongeveer 20 meter voorbij de Langenoordstraat.

Afsluiting Zuidhaven tussen Markt 9 en de Action

Vanaf komende donderdag (20/6) is de Zuidhaven afgesloten voor motorverkeer. Eerst worden daar kabels en leidingen vervangen, daarna wordt het riool verlegd en vernieuwd. Aansluitend wordt op deze plek de kadeconstructie gebouwd, startend met het drukken van damwanden. De afsluiting voor gemotoriseerd verkeer is definitief. Nadat de aannemer klaar is, is dit voetgangersgebied. De panden blijven bereikbaar. Leveranciers kunnen de winkels blijven bevoorraden. 

Afsluiting Zuidhaven op 5 en 6 juni

Op woensdag 5 en donderdag 6 juni wordt de Zuidhaven, tussen de Mart 9 en de kruising met de Stoofstraat afgesloten, voor verkeer. Dit in verband met het verwijderen van twee oude leidingen. De winkels blijven bereikbaar voor bevoorrading. Download de bewonersbrief voor meer informatie.

Start rioolwerk aan de Zuidhaven tussen huisnrs. 79 en 171

Vanaf maandag 3 juni wordt het rioolwerk aan de Zuidhaven hervat. Vanaf de van de Putgang wordt het riool in stappen richting het haveneind aangelegd. Het werk zal naar verwachting 10-12 weken duren. Het verkeer kan hiervan tijdelijke hinder ondervinden. De winkels blijven bereikbaar, ook voor bevoorrading. Lees voor meer informatie de bewonersbrief

Afsluiting Van Steellandtstraat i.v.m. aanleggen kabels en leidingen

Komende vrijdag is de Van Steellandstraat afgesloten ivm het aanleggen van een leiding door Brabant Water en elektra door Enexis. Het verkeer kan de Zuidhaven bereiken via de Kerkstraat en de Brouwerstraat. Het verkeer kan het gebied verlaten via de Stoofstraat.

Start rioolwerk Noordhaven tussen nr 2 en 38

Vanaf volgende week start de vervanging van het riool aan de Noordhaven tussen de Protestantse Kerk en huisnummer 38. Ook hier wordt het gemengde rioolstelsel gescheiden: vuil water gaat naar de zuivering en schoon regenwater stroomt in de haven. 

Inloopavond Centrumontwikkeling Zevenbergen: 24 april

Op woensdag 24 april vindt van 18-20 uur de inloopbijeenkomst plaats in het gemeentehuis. Op de inloopavond vindt u meer informatie over de planning van de werkzaamheden, de monitoring van de panden en wordt u verder bijgepraat.

Startwerkzaamheden Zevenbergse haven: 24 april

De gemeente Moerdijk en aannemer Strukton Civiel Zuid/Van den Herik nodigen u graag uit op woensdag 24 april voor de feestelijke start van de werkzaamheden aan de Zevenbergse haven.

Start werkzaamheden aan de haven

Nog een kleine week en dan starten de werkzaamheden aan de haven. Vanaf 9 april worden over de volledige lengte van de Noord- en Zuidhaven bouwhekken geplaatst, dit duurt circa 2 weken. Waarna het terrein bouwrijk wordt gemaakt. De parkeerplekken op het middenterrein komen op 9 april te vervallen.

Start rioolwerk Zuidhaven

Woensdag 3 april zijn wij gestart met het rioolwerk aan de Zuidhaven vanaf huisnummer 65 tot en met nummer 77.  Ook wordt het riool in het eerste deel van de Van de Putgang vervangen. Het werkterrein wordt afgezet met bouwhekken en winkels blijven gewoon bereikbaar. Naar verwachting duren de werkzaamheden circa 4 weken.

Start rioolwerk Noordhaven

Vandaag zijn wij eerder dan gepland gestart met de voorbereidingen van het rioolwerk aan de Noordhaven. Hiervoor is een deel van de weg afgezet en werken we de komende weken in werkvakken van 50 meter richting het Haveneind. Daar waar het riool is vervangen, wordt de straat opnieuw ingericht. Lees meer informatie in de bewonersbrief.

Wedstrijd: jouw tekening op een bouwbord!

Binnenkort gaat het echte werk aan de haven beginnen. Tijd voor een paar extra bouwborden in het centrum.

Ben jij maximaal 12 jaar en hou je van tekenen? Maak dan een mooie tekening van de nieuwe haven. Word jij de winnaar, dan komt jouw tekening keigroot op twee nieuwe bouwborden te staan! Natuurlijk komt er ook een mini-versie van “jouw” bouwbord in de mooie maquette, die in het Informatiecentrum staat.

Zevenbergse bomen krijgen nieuwe stek

Het was een bijzonder gezicht vanmiddag: 10 lindes die op de Markt van Zevenbergen stonden, verhuisden naar hun nieuwe stek bij de Kasteeltuin. De werkzaamheden aan het centrum brengen met zich mee dat bomen worden gekapt. Dat zorgt ervoor dat de Markt er de komende twee jaar kaal bij ligt. Gelukkig is het maar tijdelijk: uiteindelijk komt er in het centrum meer groen voor terug.

Rioolwerk Markt in Zevenbergen

Deze week is gestart met de aanleg van de nieuwe riolering op de Markt. Dit geeft enige verkeershinder, doordat de weg tijdelijk is afgesloten. Parkeren blijft mogelijk en het eenrichtingsverkeer in de Molenstraat is tijdelijk opgeheven. Ook kan met na het parkeren via de Doelstraat uit het gebied komen. Leveranciers kunnen via de Kerkstraat bij de Zuidhaven komen. Ook het verbod voor vrachtverkeer om vanuit de Kerkstraat rechtsaf te slaan is tijdelijk opgeheven. 

Blauwe zone: maximaal 2 uur parkeren in Zevenbergen centrum

Samen houden we het centrum bereikbaar
Met de komst van de nieuwe haven verandert het parkeren in het centrum van Zevenbergen.

Moerdijkse raad stemt in met extra bijdrage centrum Zevenbergen

De gemeenteraad van Moerdijk trekt extra geld uit voor het centrumplan Zevenbergen. Dat besliste de raad op 28 februari. Wethouders Désirée Brummans en Thomas Zwiers zijn blij met het besluit: “Dit is een kans die we moeten grijpen.” Dat er een aanvullende bijdrage nodig is, komt voornamelijk door technische wijzigingen in het ontwerp. Zo worden de duikers aan de uiteinden van de haven niet geboord, maar ingegraven. Verder is op een deel van het traject een aangepaste damwandconstructie nodig. Daarnaast is extra budget nodig voor projectkosten en een risicopot.

Duidelijkheid over kosten Zevenbergse haven

Om de Zevenbergse haven te realiseren, heeft de aannemerscombinatie €2,9 miljoen meer nodig. De oorzaak zit ’m voornamelijk in twee technische wijzigingen: de duikers aan beide uiteinden van de nieuwe haven worden niet geboord maar ingegraven en op een deel van de Zuidhaven is een aangepaste damwandconstructie nodig. Verder wordt budget gereserveerd voor projectkosten en risico’s. Vlak voor de kerst kwamen de gemeente en de aannemerscombinatie tot overeenstemming, onder voorbehoud van besluitvorming door de gemeenteraad en de samenwerkingspartners. Lees hier de stand van zaken in 7 vragen.

Milieukundig booronderzoek Haveneind/Sint Jorisstraat/Kristallaan

De aanleg van de duiker in dit deel van het project is gewijzigd in een open ontgraving. Het is daardoor van belang dat middels boringen onderzocht wordt of er vervuiling in de ondergrond aanwezig is. Het werk zal enige geluidsoverlast en verkeershinder veroorzaken omdat de machine tijdens het onderzoek op de rijbaan zal staan. Daardoor zal een rijbaan tijdelijk niet kunnen worden gebruikt door het verkeer. Verkeersregelaars zullen het verkeer ter plaatse om het werk leiden.

Start rioolwerkzaamheden aan de Markt

Vanaf 11 februari start de aanleg van een rioleringsbypass ter hoogte van de Hervormde kerk aan de Markt 4. De aanleg van de bypass duurt naar verwachting twee weken en zal vóór de Carnaval zijn afgerond. Tijdens de aanleg van de bypass zal de weg over de Markt tussen de Doelstraat en Kerkstraat zijn afgesloten. 

Herhaling deformatiemeting

Eind 2018 heeft 4Risk meetboutjes aangebracht aan panden om eventuele zettingen tijdens de werkzaamheden voor het Centrumplan te kunnen meten. Om een goed beeld te krijgen van de huidige situatie meten zij twee keer de positie van de meetboutjes op. Deze week is 4Risk gestart met de tweede meting.

Lokaliseren kabels en leidingen

Vanaf a.s. donderdag vindt er gedurende twee tot drie werkdagen onderzoek plaats naar de ligging van kabels en leidingen in het projectgebied. De grove ligging is door een kaart van het kadaster bekend maar deze kent een afwijkingsmarge van maximaal 50 cm. Wij moeten echter precies weten waar de kabels liggen om te voorkomen dat deze tijdens ons werk worden geraakt. Van de werkzaamheden is enige hinder te verwachten.

Stand van zaken haven Zevenbergen

Vlak voor kerst bereikten de gemeente en de aannemerscombinatie een principe-akkoord over de aanleg van de Zevenbergse haven. Wat gebeurt er de komende tijd? Je leest het in ons overzicht van de stand van zaken op dit moment.

Principe-akkoord over Zevenbergse haven

De heropening van de haven in het centrum van Zevenbergen is een stapje dichterbij. Op vrijdag 21 december bereikten de gemeente Moerdijk en aannemerscombinatie Colijn/Rasenberg/Van den Herik een principe-akkoord.

Update onderzoek niet-gesprongen explosieven

Woensdag 12 december is het lawaaiige deel van de werkzaamheden - het voorboren van de onderzoekslocaties - afgerond. De stelling zal de voorgeboorde plekken in de komende dagen onderzoeken op NGE. Dit zal vrijwel geen geluidsoverlast veroorzaken.

Onderzoek NGE Noordhaven afgerond

Gisteren is het NGE-onderzoek aan de Noordhaven tussen de Vrijbuiter en de N285 afgerond. Vandaag is ook al het straatwerk hersteld. Daardoor kunnen we de Noordhaven en een groot deel van de parkeerplekken in dit deel van het projectgebied vrijgeven. Ondertussen wordt het onderzoek aan de Zuidhaven voortgezet en maken we goede vorderingen. Helaas lukt het niet om de Zuidhaven in dit deel volledig te onderzoeken en herstraten voor het weekend.

Groen licht voor project Molenstraat

De gemeente Moerdijk kan van start met de ontwikkeling van het gebied tussen de Molenstraat, Markt en Doelstraat in Zevenbergen. Alle panden zijn in bezit van de gemeente en vandaag verwierp de Raad van State het beroepschrift dat was ingediend tegen de wijziging van het bestemmingsplan. Wethouders Thomas Zwiers en Désirée Brummans, beiden betrokken bij het Zevenbergse centrumplan, zijn verheugd. “Het was een traject van de lange adem, maar nu kunnen we aan de slag.”

De BouwApp is online

Goed nieuws! De BouwApp is online voor het project Heropenen Roode Vaart en herinrichting van de Markt. Een handige app waarmee je de werkzaamheden op de voet volgt. De aannemerscombinatie brengt door middel van foto's en statusupdates de laatste ontwikkelingen in kaart. Je kunt De BouwApp downloaden voor smartphone of tablet: https://apple.co/2w9q7eG. Kies het project als favoriet en zet de push-meldingen aan, dan ontvang je als eerst bericht over de werkzaamheden.

Denk mee over het centrum

Hoe houden we het centrum van Zevenbergen levendig en bruisend als de werkzaamheden straks van start gaan? Heeft u hier ideeën over en wilt u hier samen met de gemeente en de aannemer over meedenken? Meld u dan voor 1 september aan voor het Centrumteam. Het Centrumteam is een groep bewoners en ondernemers uit het centrum van Zevenbergen, die meedenken over de sfeer in het centrum, en die aangeven wat goed gaat en wat beter kan in de communicatie rondom de werkzaamheden. Hiervoor komt de groep één keer in de twee maanden bij elkaar.

Moerdijkse Bode: “Als Centrummanager bedenk ik voortdurend: wat zou ik zelf belangrijk vinden als bewoner of ondernemer?”

Floor Cammaert is sinds kort vanuit de gemeente de Centrummanager voor de Centrumontwikkeling. Ze stelt zich graag voor.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Moerdijkse Bode: Van het begin tot het eind vastleggen

Wie de werkzaamheden voor het heropenen van de haven wil volgen, kan dit straks gewoon vanaf de bank doen. Wekelijks zal Richard Farla, eigenaar van 7042 Storytellers in Zevenbergen, met zijn camera in het centrum te vinden zijn.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Vrijbuiter maakt plaats voor water

De sloopkraan nam een stevige hap uit de dakrand van De Vrijbuiter. Daarmee gaf Leonie Heus (74) maandagochtend 2 juni de aftrap voor de sloop van het markante pand op de Zevenbergse Zuidhaven. Wethouders Thomas Zwiers en Désirée Brummans keken goedkeurend toe hoe Heus, met een beetje hulp van kraanmachinist René Moens, vakkundig de sloopkraan bediende.

Moerdijkse Bode: Goede voorbereiding maakt beheerste omgang met explosieven mogelijk

Zevenbergen is er bij bouwprojecten vertrouwd mee: er is een kans op explosieven in de bodem. Dat klinkt spannender dan het meestal is. Van den Herik, deel van de aannemerscombinatie voor de haven, is hierin gespecialiseerd. Manager Huibert van Driel vertelt hoe ze te werk gaan.

“Bouwkundige opnamen goed voor alle partijen”

Het bedrijf 4Risk verricht bouwkundige opnamen in het centrum van Zevenbergen. Wat hebben bewoners en ondernemers hieraan? John Forman is directeur van 4Risk en licht zijn werk toe.

“De bouwkundige opnamen moeten starten kort voor de werkzaamheden beginnen. Aangezien de meeste werkzaamheden voor het daadwerkelijk uitgraven van de haven starten in het najaar, verwachtten veel mensen dat de bouwkundige opnamen zouden starten in de zomer of nazomer. Maar de Vrijbuiter wordt binnenkort al gesloopt en er vinden nog wat andere voorbereidende werkzaamheden plaats. Daarom vinden de bouwkundige opnamen reeds nu plaats.”

Starthandeling werk haven

Op 6 juni vond de officiële starthandeling plaats voor de werkzaamheden waarmee het water in de haven terugkeert. De wethouders Thomas Zwiers en Désirée Brummans onthulden samen met de directie van de aannemerscombinatie Rasenberg/Colijn/Van den Herik het bouwbord aan de Stoofstraat. Vervolgens verplaatsten zij de bankjes bij De Vrijbuiter, waar een aantal oudere inwoners uit Zevenbergen elkaar graag ontmoet. 

Nieuwe fase werkzaamheden

De volgende fase in de werkzaamheden aan de haven in het centrum van Zevenbergen gaat op 6 juni van start. Wethouders Thomas Zwiers en Désirée Brummans luiden deze fase in samen met de directie van de aannemerscombinatie Rasenberg/Colijn/Van den Herik met de onthulling van het bouwbord en het verplaatsen van de bankjes bij De Vrijbuiter.

Informatiecentrum Zuidhaven 43 geopend

Het nieuwe informatiecentrum voor de Centrumontwikkeling Zevenbergen is geopend! De nieuwe locatie is de Zuidhaven 43. Bezoekers zijn hier iedere donderdag van harte welkom tussen 10.00 en 12.00 uur. Naast de reguliere openingstijden is het mogelijk om op afspraak langs te komen, te maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Informatiebijeenkomst ondernemers Zevenbergen

Voor de ondernemers uit Zevenbergen vond onlangs een informatiebijeenkomst plaats over de centrumontwikkeling plannen, samen georganiseerd door de Ondernemersvereniging (OVZ) en de gemeente. Tientallen ondernemers werden deze avond geïnformeerd over de werkzaamheden en de maatregelen die door de gemeente en de aannemer worden getroffen. We spraken hierover met Ton Santbergen, woordvoerder van de centrumcommissie.

Moerdijkse Bode: “Hartelijke ontvangst, begrijpelijke zorgen over de werkzaamheden”

Ruben Herregodts is omgevingsmanager van de aannemerscombinatie Rasenberg/Colijn/Van den Herik, die dit najaar starten met het werk aan de haven en Markt. Hij voert keukentafelgesprekken met bewoners en ondernemers langs het haventracé en vertelt over zijn eerste indrukken.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Kaart met funderingen haven

In 2015 deed bureau Grontmij onderzoek naar de fundatie van panden rond de haven, met het oog op de Centrumontwikkeling. Dit onderzoek is vooruitlopend op de monitoring van de panden uitgevoerd. Er is een classificatie gemaakt per pand, die op een kaart staat aangegeven met kleuren. In de legenda van de kaart staat de verklaring. Naar aanleiding van de bijeenkomst met de ondernemers van Zevenbergen op 5 april jl. wordt deze tekening nu breed verstrekt. Klik hier voor de tekening. 

Omgevingsmanager en Havenmeester voor soepele communicatie

Achter de schermen wordt al druk gewerkt aan de heropening van de haven, door de aannemerscombinatie Rasenberg/Colijn/Van den Herik. Woordvoerder Ron Pieterse stelt de organisatie voor.
Lees het hele interview in de Moerdijkse Bode van 6 maart jl.

Contractondertekening voor werkzaamheden Roode Vaart en Markt

Wethouders Thomas Zwiers en Jaap Kamp van gemeente Moerdijk en de heren Ton van Oosterhout en Jan Huijbers, namens de aannemerscombinatie Rasenberg/Colijn/Van den Herik, zetten donderdagmiddag 8 februari hun handtekening onder de overeenkomst voor het heropenen van de Roode Vaart en het herinrichten van de Markt in het centrum van Zevenbergen.

Marktondernemer aan het woord

De parkeerplaats voor het gemeentehuis is de tijdelijke locatie voor de weekmarkt in Zevenbergen, vanwege de werkzaamheden aan de haven. Marktkoopman Bas de Graaff is positief ingesteld: “Samen met de marktkooplieden hebben we gewerkt aan een nieuwe indeling, waarbij de kramen straks dichter en dus gezelliger op elkaar staan."

Lees hier het volledige artikel in de Moerdijkse Bode

Nutswerkzaamheden aan Noord- en Zuidhaven

De voorbereidingen voor de realisatie van de haven zijn in volle gang. Eerder werden van het haventracé al enkele bomen verplaatst. Om de doorgang van het water mogelijk te maken moeten in het centrum ook de kabels en leidingen worden aangepast. Deze werkzaamheden gaan begin volgend jaar van start en verlopen in 4 fases.

Moerdijkse Bode: Alle zelfbouwkavels Neerhofstraat verkocht

Feestelijk moment voor de nieuwe bewoners van de kavels aan de Kasteeltuin. Alle vijf de bouwkavels zijn verkocht en de eerste woningen worden al rond kerst dit jaar opgeleverd. Twee van de gelukkige zelfbouwers zijn Raymond en Mieke Beersma, die als eerste bewoners hun nieuwe huis zullen betrekken.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Moerdijkse Bode: je moet er gewoon 200% voor gaan!

Jolita Verdaas was één jaar oud toen de haven werd gedempt. Aan die plek heropende ze deze zomer haar babykledingzaak ’t Gabbertje New Style. 

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Aanbesteding werk Haven vanaf november

Het deelproject Haven en Markt, onderdeel van de Centrumontwikkeling Zevenbergen, is in volle voorbereiding. Op dit moment loopt de Europese aanbestedingsprocedure om de aannemer voor het werk te selecteren. Deze aanbesteding wordt verlengd tot november dit jaar.

Ontwerpbestemmingsplan "Molenstraat-Markt-Doelstraat” in Zevenbergen

Burgemeester en wethouders van Moerdijk maken bekend dat vanaf 26 april tot en met 6 juni 2017 voor iedereen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis het ontwerp van het bestemmingsplan “Molenstraat-Markt-Doelstraat” in Zevenbergen (planidentificatie NL.IMRO.1709.MarktMolenstraatZB-BP30) ter inzage ligt. Dit ontwerp is opgesteld om de herontwikkeling van het gebied Molenstraat-Markt-Doelstraat in Zevenbergen mogelijk te maken. Het plan is digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en kan ook worden ingezien op deze website.

Voorkomen schade door aanleg Haven staat voorop

De voorbereidingen voor de aanleg van de haven en de Markt in Zevenbergen zijn in volle gang. Dergelijke grootschalige ingrepen in de buitenruimte brengen risico’s op schade met zich mee. Hiervoor heeft de gemeente Moerdijk een zorgvuldige aanpak opgesteld, waarbij het voorkomen van schade voorop staat.

Rioolwerkzaamheden centrum Zevenbergen

Vanaf begin april worden er werkzaamheden uitgevoerd in de omgeving van de Van Steelandtstraat, Kerkstraat en een deel van de Zuidhaven in Zevenbergen. Deze werkzaamheden zijn een voorbereiding op de Centrumontwikkeling Zevenbergen.

Parkeren in ‘Kasteeltuin’ Zevenbergen toegestaan

Vanaf morgen, 28 maart 2017, mogen de parkeervakken van de Kasteeltuin in Zevenbergen in gebruik worden genomen. Hoewel de officiële en feestelijke ingebruikname van de Kasteeltuin medio mei zal plaatsvinden, mogen de parkeervakken op het terrein alvast worden gebruikt. Vanwege het detectieonderzoek van het haventracé zijn er minder parkeerplaatsen beschikbaar in het centrum. Vandaar dat vanaf 28 maart alvast geparkeerd mag worden in de Kasteeltuin.

Onderzoek naar explosieven

In de Tweede Wereldoorlog is Zevenbergen tot twee keer toe zwaar gebombardeerd. Het is mogelijk dat in en rond het tracé van de voormalige haven nog niet gesprongen explosieven liggen. Vanaf maandag 20 maart vindt er een grondig onderzoek plaats om eventuele explosieve te lokaliseren.

Extra opening Infocentrum

Tijdens de koopzondag van 18 december is ook het Infocentrum Centrumontwikkeling Zevenbergen extra geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Loop gezellig binnen, stel uw vragen en laat u inspireren door o.a. de maquette van Thijs van Tetering!

Markante staalconstructie markeert Kasteeltuin Zevenbergen

Op donderdag 1 december om 14:00 uur is op de plek waar ooit het Kasteel Zevenbergen heeft gestaan een markante staalconstructie geplaatst. Deze zes meter hoge stalen poort is de symbolische en moderne variant van de Lobbekenstoren, de woontoren van het vroegere kasteel. Het ontwerp refereert aan de historische prenten die van de toren bewaard zijn gebleven.

December is feestmaand

De feestmaand is in aantocht en dat betekent volop sfeer en gezelligheid in Zevenbergen. Diverse ondernemers zetten zich extra in en dat loont in een tal van leuke activiteiten, waaronder de 5de editie van Living in a Box, Merry X-mas in Concert en het allereerste Winter Wonder Event.

Moerdijkse Bode: Infocentrum trekt veel volk op eerste dag

Op donderdag 3 november opende het informatiecentrum over de Centrumontwikkeling voor het eerst zijn deuren. Ook na de opening door wethouder Zwiers was er de hele dag veel aanloop. Vanaf nu elke donderdag open!

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Voorontwerpbestemmingsplan “Molenstraat-Markt-Doelstraat” in Zevenbergen

Burgemeester en wethouders van Moerdijk maken bekend dat vanaf 10 november tot en met 21 december 2016 voor iedereen het voorontwerp van het bestemmingsplan “Molenstraat-Markt-Doelstraat” in Zevenbergen (planidentificatie NL.IMRO.1709.MarktMolenstraatZB-BP20) tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de receptie ter inzage ligt. Dit voorontwerp is opgesteld om de herontwikkeling van het gebied Molenstraat-Markt-Doelstraat in Zevenbergen mogelijk te maken. Het plan is digitaal te raadplegen op de website ruimtelijkeplannen.nl en kan ook worden ingezien op deze website.

Opening informatiecentrum over Centrumontwikkeling Zevenbergen

Het voormalig restaurant De Vrijbuiter is officiëel omgedoopt tot tijdelijk informatiecentrum. De opening van het centrum vond plaats op donderdag 3 november, waarbij wethouder Thomas Zwiers in de maquette een miniatuur lintje doorknipte. Het informatiecentrum is vanaf nu wekelijks geopend op de marktdag, de donderdag van 09.00 tot 16.00 uur. Loop binnen, stel uw vragen, laat u inspireren.

Moerdijkse Bode: Van ontwerp naar realisatie

De graafmachines, de werklieden en het bouwbord liegen er niet om; de werkzaamheden in de Kasteeltuin zijn volop aan de gang! Vorige week is de riolering gelegd en momenteel wordt de grond bouwrijp gemaakt. De uitvoering van de Kasteeltuin is in handen van de regionale bouwcombinatie De Krom B.V. & Krinkels B.V. “Ons streven is om de werkzaamheden nog voor de Kerst af te ronden”, aldus aannemer Johan de Krom.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Individuele gesprekken over haven-Markt

Voor de zomer heeft de gemeente drie avonden georganiseerd waarop individuele gesprekken plaatsvonden over de centrumplannen voor de haven en de Markt. In totaal zijn er circa 40 gesprekken gevoerd met bewoners en ondernemers. Daarnaast kon iedereen per post of mail een reactie toesturen. Mede op basis van alle ontvangen reacties rondt de gemeente dit najaar het definitieve ontwerp af en kan de aanbesteding van start.

Moerdijkse Bode: Boomgaard was sfeervol en nuttig

De zes lakens die speciaal zijn ontworpen voor de inrichting van de Kasteeltuin vertellen een bijzonder verhaal over het Kasteel van Zevenbergen. Naast het kasteel vormde ook de omliggende tuin een belangrijk onderdeel. Eén van de lakens, ontworpen door Hélène van Dooremolen, verwijst naar de belevingstuin die ooit op deze plek heeft bestaan. Het is het tweede laken waar we dieper op ingaan, genaamd: ‘Boomgaard’.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Moerdijkse Bode: nazomerfestival niet meer weg te denken

Het afgelopen weekend konden duizenden bezoekers weer genieten van het Nazomerfestival in Zevenbergen. Een terugkerend evenement vol met muziek, winkelen, modeshows en activiteiten voor jong en oud. Elk jaar weer werkt een groep fanatieke ondernemers uit Zevenbergen samen om het evenement tot een groot succes te brengen, waaronder Peter Brouwers, eigenaar van kledingwinkel Just Man.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Onherroepelijk bestemmingsplan "Haven-Markt in Zevenbergen"

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het bestemmingsplan “Haven-Markt in Zevenbergen” (planidentificatie NL.IMRO.1709.HavenZVB-BP40) voor iedereen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij het Vergunningenloket ter inzage ligt. Het plan is digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en kan ook worden ingezien op deze website.

Groen licht heropening haven Zevenbergen

De gemeente Moerdijk kan de plannen voor het heropenen van de haven van Zevenbergen gaan uitvoeren. De Raad van State verklaarde een beroep tegen het liggende bestemmingsplan Haven-Markt niet-ontvankelijk en een ander beroep ongegrond. Het bestemmingsplan is daarmee onherroepelijk.

Moerdijkse Bode: Leger voor de stad

Al ver in de 16de eeuw werden kastelen versierd met tapisserieën, grote lakens bedoeld om de warmte binnen te houden. Nu keren ze in Zevenbergen terug op een vertrouwde plek; de Kasteeltuin. In totaal komen er zes lakens, ontworpen door Hélène van Dooremolen, en alle met een bijzonder verhaal over het Kasteel van Zevenbergen. We bijten in een reeks het spits af met het laken ‘Leger voor de stad’.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Moerdijkse Bode - Ondernemers en gemeente samen in gesprek

Ruim 30 ondernemers en de gemeente Moerdijk kwamen onlangs samen in De Borgh. Voor het derde jaar op rij organiseerde de ondernemersvereniging een bijeenkomst voor haar achterban over centrumontwikkeling Zevenbergen. Frans Wittenberg, voorzitter Stichting Binnenstadmanagement Zaandam, was uitgenodigd om zijn ervaringen uit Zaanstad te delen.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Bestemmingsplan voor haven en Markt vastgesteld door gemeenteraad

Burgemeester en wethouders van Moerdijk maken bekend dat de gemeenteraad op 4 februari 2016 het bestemmingsplan “Haven-Markt” in Zevenbergen (planidentificatie NL.IMRO.1709.HavenZVB-BP40) ongewijzigd heeft vastgesteld. Dit  bestemmingsplan is opgesteld om het heropenen van de haven door Zevenbergen mogelijk te maken.

gemeente koopt pand de Vrijbuiter op haven Zevenbergen

De gemeente Moerdijk heeft het horecapand  van ‘De Vrijbuiter’ in Zevenbergen aangekocht. Het pand op het midden van het haventracé moet plaats maken voor het terugkerende water in de haven van Zevenbergen. Met zowel de eigenaar als de uitbater is in goed overleg overeenstemming bereikt.

Moerdijkse Bode - ‘Centrumplannen waren het laatste zetje voor mij’

Het centrum van Zevenbergen kent veel ambachtelijke winkels en knusse restaurantjes. Met de nieuwe plannen voor het centrum hoopt de gemeente in de toekomst een uitbreiding van het winkelaanbod te zien. Nu al starten veelbelovende ondernemingen in het centrum van Zevenbergen.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Start proefdetectie explosieven WO II in centrum Zevenbergen

Het is waarschijnlijk dat in en rond het tracé van de voormalige haven in Zevenbergen zich explosieven bevinden die tijdens de bombardementen van 1940 en 1944 niet tot ontploffing zijn gekomen. Dat blijkt uit een onderzoek op basis van historische bronnen. De gemeente wil volledig in kaart brengen waar eventuele explosieven zich in het werkgebied bevinden. Volgende week wordt daarvoor begonnen met een eerste proefdetectie.

Overeenkomst voor ontwikkeling van woonruimte en detailhandel in centrum Zevenbergen

Gemeente Moerdijk en Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings uit Rotterdam, hebben vandaag een locatie-ontwikkelingsovereenkomst getekend voor een deelproject van de centrumontwikkeling van Zevenbergen. Het plan bestaat uit circa 3.000 vierkante meter detailhandel en horeca (waaronder een grote supermarkt), 17 huurappartementen en een parkeergarage.

Moerdijkse Bode - Fijne feestdagen en een sprankelend 2016

Centrumontwikkeling Zevenbergen wenst iedereen prettige feestdagen en een gelukkig 2016 toe!

Bekijk hier het nieuwsbericht.

Tweede supermarkt centrum Zevenbergen komt er

De gemeenteraad heeft ingestemd met het plan om in de Molenstraat in een tweede supermarkt voor het centrum van Zevenbergen te realiseren. Het plan van ontwikkelaar Synchroon biedt ruimte aan een supermarkt, aanvullende horeca en detailhandel, 17 appartementen en stadswoningen en een parkeergarage. Supermarkt Dirk van den Broek heeft een contract met Synchroon gesloten om zich te vestigen op de locatie. 

Moerdijkse Bode - ‘Vaste klanten weten me ook straks te vinden’

Voor veel bewoners is de Schoenherstellerij van Marco Grol niet meer weg te denken uit Zevenbergen. Het is een van de vele ambachtelijke winkels in de stad en al ruim 30 jaar gehuisvest aan de haven. Eigenaar Marco Grol kijkt uit naar de nieuwe plannen voor het centrum, maar weet ook dat de werkzaamheden straks voor zijn deur plaatsvinden.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Moerdijkse Bode - Nieuwe Kasteeltuin sfeervolle entree van centrum

De ontwerpers van de nieuwe Kasteeltuin zijn erin geslaagd om tweehonderd parkeerplaatsen te combineren met een aangename verblijfsplek, die de herinnering aan het Kasteel van Zevenbergen levend houdt.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Archeologisch onderzoek legt restanten stadsmuur Zevenbergen bloot

Bij een archeologisch vooronderzoek op de Kasteeltuin in Zevenbergen zijn eerder restanten van de stadsmuur van Zevenbergen aangetroffen. Een deel van de resterende stadsmuur wordt deze week opgegraven en onder toezicht van een archeoloog in detail in kaart gebracht. Daarna worden de restanten verwijderd om de grond bouwrijp te maken. De opgraving en het in kaart brengen van de muur levert kennis  op over de historie van Zevenbergen.

Moerdijkse Bode - ‘Een mooier centrum, een mooiere wielerronde’

Aankomend weekend zoeven weer honderden wielrenners door de straten van Zevenbergen tijdens de 60e editie van de Profronde. Bewoner, wielerliefhebber en voorzitter van het Wielercomité Henk Hendrikx kijkt uit naar dit jubileum en de toekomst!

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Moerdijkse Bode - Sloopwerkzaamheden Kasteeltuin deze week van start

Komende week start aannemingsbedrijf Sagro met de sloopwerkzaamheden op de Kasteeltuin, het gebied tussen de Kasteelweg en de Neerhofstraat. Het oude schoolgebouw, de noodlokalen en het naastgelegen kantoorgebouw worden gesloopt. Projectleider Paul Tebes begeleidt vanuit Sagro de werkzaamheden.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Naar een inrichtingsplan voor Markt en haven

Er zijn drie rondes met werkateliers, telkens één voor de Markt en één voor de haven. Er zijn al twee rondes geweest en in mei/juni vinden de laatste werkateliers plaats. De eerste werkateliers waren vooral oriënterend. Hier werden de wensen van bewoners en ondernemers in kaart gebracht. In de tweede ronde maakte stedenbouwkundig bureau KuiperCompagnons enkele varianten voor de haven, de Markt en de aansluiting tussen beide.

Informatiemarkt trekt 250 bezoekers

Bewoners en ondernemers kwamen massaal af op de informatiemarkt over de Centrumontwikkeling Zevenbergen op 17 december. Aanmelden om mee te werken aan het ontwerp van de Haven en de Markt kan nog tot 5 januari.