Aanleiding

Zevenbergen is het kernwinkelgebied van de gemeente Moedijk. Met de komst van een tweede supermarkt wordt het centrum van Zevenbergen nog aantrekkelijker. De uitgelezen locatie hiervoor is het gebied tussen de Molenstraat, Markt en Doelstraat. Hierdoor ontstaat een mooi en compact rondje voor het winkelend publiek.

Het plan

Resultaat

Grenzend aan de Markt komt een winkel- en appartementencomplex. Hierin komt een tweede supermarkt en appartementen. Onder de supermarkt komt een parkeergarage die het huidige parkeerplaatsje vervangt. De entree van de supermarkt komt in de Molenstraat, om de afstand met de haven zo klein mogelijk te maken. Verderop in de Molenstraat is een aantal jaren geleden een supermarkt met appartementen gebouwd. Een goed voorbeeld waarin winkelen, wonen en parkeren optimaal is gecombineerd. Het nieuwe gebouw gaat er anders uit zien, met gevels die refereren aan de puntdaken en individuele pandjes in de Molenstraat en verderop in het centrum. Duidelijk is dat de architectuur hoge kwaliteit moet krijgen, gezien de ligging direct aan de Markt. 

Het plan

Levendigheid

Met de komst van een tweede supermarkt ontstaat er een mooi rondje voor het winkelend publiek. Na een bezoek aan het terras op weg naar huis nog even snel een boodschap doen. Met twee supermarkten komen er extra winkelaars en daarmee meer levendigheid in het centrum. De bewoners van het appartementencomplex kijken uit over de bedrijvige Markt, die op een mooie manier wordt heringericht. 

Het plan

Parkeren

Binnen het bouwblok komt parkeergelegenheid voor bezoekers van de supermarkt en bewoners van de appartementen. Het huidige, wat rommelige parkeerterrein aan de Markt verdwijnt met de herinrichting van de Markt. Sinds de afronding van de Kasteeltuin zijn daar ruim voldoende vervangende parkeerplaatsen. 

Het plan

Uitvoering

Momenteel zijn de plannen nog volop in ontwikkeling. Rond de locatie staan diverse historische panden. Zorgvuldigheid is dus geboden. Natuurlijk wordt de bouwplanning ook afgestemd op de herinrichting van de Markt. 

Het plan