Aanleiding

Met een tweede supermarkt komt er meer winkelend publiek en daarmee meer levendigheid in het centrum van Zevenbergen. Voor deze supermarkt met appartementen daarboven is de uitgelezen locatie het gebied tussen de Molenstaat, Doelstraat en de Markt. Hierdoor ontstaat meer binding met de Markt een mooi en compact rondje voor het winkelend publiek.

Resultaat

Grenzend aan de Markt komt een winkel- en appartementencomplex. Hierin komt een tweede supermarkt en appartementen. Onder de supermarkt komt een parkeergarage die het huidige parkeerplaatsje vervangt. De entree van de supermarkt komt in de Molenstraat, om de afstand met de haven zo klein mogelijk te maken. Verderop in de Molenstraat is een aantal jaren geleden een supermarkt met appartementen gebouwd. Een goed voorbeeld waarin winkelen, wonen en parkeren optimaal is gecombineerd. Het nieuwe gebouw gaat er anders uit zien, met gevels die refereren aan de puntdaken en individuele pandjes in de Molenstraat en verderop in het centrum. Duidelijk is dat de architectuur hoge kwaliteit moet krijgen, gezien de ligging direct aan de Markt. 

Het plan

Parkeren

Binnen het bouwblok komt parkeergelegenheid voor bezoekers van de supermarkt en bewoners van de appartementen. Het huidige, wat rommelige parkeerterrein aan de Markt verdwijnt met de herinrichting van de Markt. Sinds de afronding van de Kasteeltuin zijn daar ruim voldoende vervangende parkeerplaatsen. 

Het plan

Historie

Aan de Molenstraat en Doelstraat stond enkele tientallen jaren het klooster van de Zusters van de Sociëteit van JMJ (Jezus, Maria en Jozef). De zusters gaven onderwijs aan arme kinderen en voegden daar later bejaarden- en gezondheidszorg aan toe. Het klooster is al lange tijd verdwenen. In de plaats daarvan kwamen vooral woningen, deels uit de wederopbouwperiode en deels uit de stadsvernieuwingsgolf in de tachtiger jaren,

Het plan