Molenstraat

Na een bezoek aan het terras op weg naar huis nog even snel een boodschap doen.

Molenstraat

Het rondje compleet

Uit onderzoek is gebleken dat met de komst van een tweede supermarkt het centrum van Zevenbergen nog aantrekkelijker wordt voor het winkelend publiek.

Het rondje compleet

Centraal wonen

Hier komt een appartementencomplex met onderin een parkeergarage. De bewoners van de appartementen zullen deels uitkijken over de sfeervolle, opnieuw ingerichte Markt.

Centraal wonen

Appartementen, horeca, winkels en parkeergarage

De contouren van het vernieuwde centrum van Zevenbergen krijgen steeds duidelijker vorm. Op de hoek van de Molenstraat, de Doelstraat en grenzend aan de Markt komt een fraai nieuwbouwcomplex met winkels, horeca en 21 appartementen. Met een tweede supermarkt komt er meer winkelend publiek en daarmee meer levendigheid in het centrum van Zevenbergen.

Molenstraat Zevenbergen

Klassieke uitstraling

Het nieuwe gebouw is een mooi complex dat uit meerdere losse panden lijkt te bestaan. Fris en eigentijds, maar met een klassieke uitstraling die ervoor zorgt dat de nieuwbouw prima past in de historische omgeving. Naast een supermarkt en parkeergarage herbergt het pand straks winkels, horeca en 21 koopappartementen.

Van de 21 appartementen komen er 9 aan de Molenstraat. Dit zijn 3-kamerappartementen met een keuken grenzend aan het privé terras gelegen op het zuiden. Aan de Doelstraat komen 3 woningen. Aan de Markt komen de overige 9 woningen, verdeeld over twee of drie verdiepingen.

Meer informatie over prijs en de verkopende makelaar is nog niet bekend. Wel heeft projectontwikkelaar Synchroon een eigen website voor het project gemaakt, waar geïnteresseerden zich ook kunnen abonneren op een nieuwsbrief: www.centrumplanzevenbergen.nl. De impressies zijn nog slechts voorlopige beelden, deze worden nog vervangen.

Molenstraat Zevenbergen

Historie

Aan de Molenstraat en Doelstraat stond enkele tientallen jaren het klooster van de Zusters van de Sociëteit van JMJ (Jezus, Maria en Jozef). De zusters gaven onderwijs aan arme kinderen en voegden daar later bejaarden- en gezondheidszorg aan toe. Het klooster is al lange tijd verdwenen. In de plaats daarvan kwamen vooral woningen, deels uit de wederopbouwperiode en deels uit de stadsvernieuwingsgolf in de tachtiger jaren. Deze worden nu op hun beurt vervangen door comfortabele nieuwbouwwoningen, winkels en horeca.

Molenstraat Zevenbergen