SITUATIE

De Kasteeltuin is voltooid en in gebruik. Deze gratis parkeervoorziening vangt de parkeercapaciteit op die straks voor een belangrijk deel verdwijnt door de terugkomst van het water. Het gebied ligt op loopafstand van het winkelgebied. 

Het plan

Resultaat

De Kasteeltuin is een groen ingerichte parkeergelegenheid. Het terrein ligt op slechts enkele minuten lopen van de winkels en horeca. Parkeren is er gratis, net als in de rest van het centrum. Als herinnering aan Kasteel Zevenbergen blijft de naam Kasteeltuin behouden. De herinnering aan het kasteel is ook op andere wijzen zichtbaar gemaakt, met als blikvanger de Kasteelpoort.

De in- en uitrit van het terrein bevindt zich aan de Doelstraat. Het huidige parkeerterrein van De Zeven Schakels blijft bij dit Woonzorgcentrum in gebruik. De Neerhofschool, voorheen gevestigd op de Kasteeltuin, is verhuisd naar Bosselaar Zuid en de oude school is gesloopt. Aan de Neerhofstraat bevinden zich vijf bouwkavels. Hier bouwen mensen zelf hun droomhuis, op loopafstand van het centrum.

Het plan

Uitvoering

Van alle projecten in de Centrumontwikkeling Zevenbergen is de Kasteeltuin het eerst afgerond. Dat moest ook wel, want het werk aan de haven en de Markt kan immers pas beginnen als er vervangende parkeergelegenheid is. Overigens blijft er ook in de nieuwe situatie langs de haven een aantal parkeerplekken over, bijvoorbeeld voor bewoners, het inladen van grotere artikelen door het winkelend publiek en voor toeleveranciers.

Het plan