Kasteeltuin

Dit wordt dé gratis openbare parkeergelegenheid voor het centrum van Zevenbergen.

Kasteeltuin

Groen ingerichte parkeergelegenheid

Het toekomstige parkeerterrein op de Kasteeltuin vangt de parkeercapaciteit op die verdwijnt door de terugkomst van het water. Parkeren is er gratis, net als in de rest van het centrum.

Groen ingerichte parkeergelegenheid

Vrije zelfbouwkavels

Aan de Neerhofstraat komen vijf zelfbouwkavels van circa 500 vierkante meter. Hier kunnen mensen, op loopafstand van het centrum, zelf hun droomhuis bouwen.

Vrije zelfbouwkavels

Centrum op loopafstand

Dit pad loopt van en naar het parkeerterrein en is rechtstreeks verbonden met het centrum. Het ligt langs het reeds bestaande parkeerterrein van De Zeven Schakels.

Centrum op loopafstand

Aangrenzend parkeerterrein

Hier liggen de parkeerplaatsen van het woonzorgcentrum de Zeven Schakels. 

Aangrenzend parkeerterrein

Herinnering aan Kasteel Zevenbergen

Vanaf de 13e eeuw tot de eerste helft van de 18e eeuw stond Kasteel Zevenbergen op deze plek. In de omgeving zijn diverse archeologische vondsten gedaan die verwijzen naar het kasteel.

Herinnering aan Kasteel Zevenbergen

SITUATIE

De Kasteeltuin is voltooid en in gebruik. Deze gratis parkeervoorziening vangt de parkeercapaciteit op die straks voor een belangrijk deel verdwijnt door de terugkomst van het water. Het gebied ligt op loopafstand van het winkelgebied. 

Kasteeltuin Zevenbergen

Resultaat

De Kasteeltuin is een groen ingerichte parkeergelegenheid. Het terrein ligt op slechts enkele minuten lopen van de winkels en horeca. Parkeren is er gratis, net als in de rest van het centrum. Als herinnering aan Kasteel Zevenbergen blijft de naam Kasteeltuin behouden. De herinnering aan het kasteel is ook op andere wijzen zichtbaar gemaakt, met als blikvanger de Kasteelpoort.

De in- en uitrit van het terrein bevindt zich aan de Doelstraat. Het huidige parkeerterrein van De Zeven Schakels blijft bij dit Woonzorgcentrum in gebruik. De Neerhofschool, voorheen gevestigd op de Kasteeltuin, is verhuisd naar Bosselaar Zuid en de oude school is gesloopt. Aan de Neerhofstraat bevinden zich vijf bouwkavels. Hier bouwen mensen zelf hun droomhuis, op loopafstand van het centrum.

Kasteeltuin Zevenbergen

Uitvoering

Van alle projecten in de Centrumontwikkeling Zevenbergen is de Kasteeltuin het eerst afgerond. Dat moest ook wel, want het werk aan de haven en de Markt kan immers pas beginnen als er vervangende parkeergelegenheid is. Overigens blijft er ook in de nieuwe situatie langs de haven een aantal parkeerplekken over, bijvoorbeeld voor bewoners, het inladen van grotere artikelen door het winkelend publiek en voor toeleveranciers.

Kasteeltuin Zevenbergen