• Home
  • Nieuws
  • Bewonersbrief: kleinschalige grondsanering Markt en tegenover Tumi's
Bewonersbrief: kleinschalige grondsanering Markt en tegenover Tumi's

Bewonersbrief: kleinschalige grondsanering Markt en tegenover Tumi's

Ter voorbereiding op de komst van de haven zullen in de komende twee weken enkele werkzaamheden worden verricht. Het betreft de sanering van vervuilde grond op een tweetal locaties in het projectgebied, namelijk ter hoogte van de Hervormde kerk aan de Markt en op de parkeerplaats tegenover het restaurant Tumi's (ongeveer op de plek waar nu de frietkar staat). Op beide plekken zijn daardoor tijdelijk een aantal parkeerplaatsen niet beschikbaar. Omwonenden zijn geïnformeerd middels een bewonersbrief. Download de brief hier.

Gebruikte methode
Door het gespecialiseerde bedrijf Strukton Milieutechniek zal de vervuilde grond worden afgegraven door een kleine graafmachine met overdrukcabine. De grond wordt vervolgens in een vrachtwagen met gesloten laadbak afgevoerd te verdere reiniging. 

Datum en tijdstip werkzaamheden
De sanering wordt uitgevoerd in week 40 (1 oktober - 5 oktober). Naar verwachting zal de totale sanering één werkweek duren. In week 39 zal ter voorbereiding op de sanering een drietal bomen worden gekapt ter hoogte van de Hervormde kerk. De bomen staan bovenop de saneringslocatie en worden daardoor reeds nu gekapt. De betreffende bomen zouden vanwege de herinrichting van de Markt sowieso gekapt gaan worden.

Te verwachten hinder
De aannemerscombinatie doet er alles aan om de overlast van de werkzaamheden te beperken. Toch kan er enige hinder worden ervaren. De hinder bestaat uit enige geluidsoverlast die te verwachten is van de te gebruiken apparatuur tijdens het kappen van de bomen of het ontgraven van de grond. Op de saneringslocatie bij de kerk is enige overlast voor het verkeer te verwachten doordat deels op het parkeerterrein naast de kerk en de rijbaan wordt gewerkt. De parkeerplaatsen naast de kerk zijn daardoor tijdelijk niet beschikbaar, namelijk op donderdag 27 september, maandag 1 oktober en dinsdag 2 oktober. De plekken zijn wel beschikbaar op vrijdag, zaterdag en zondag (van 28 t/m 30 september) en na de sanering ook weer. Het verkeer wordt verder met schildjes lans de werkplek geleid. Ter hoogte van restaurant Tumi's zullen ook enkele parkeerplaatsen tijdelijk niet beschikbaar zijn. 

Vragen of klachten
Wanneer u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebt of wanneer u klachten hebt over de uitvoering van deze werkzaamheden kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het telefoonnummer 06-10214026 of per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Download voor de volledige informatie de bewonersbrief.