• Home
  • Nieuws
  • Bewonersbrief: hervatting onderzoek niet-gesprongen-explosieven
Bewonersbrief: hervatting onderzoek niet-gesprongen-explosieven

Bewonersbrief: hervatting onderzoek niet-gesprongen-explosieven

Ter voorbereiding op de komst van de haven wordt vanaf maandag 8 oktober het onderzoek naar niet-gesprongen-explosieven hervat. Het eerste deel van het onderzoek heeft plaatsgevonden in de periode tot aan de bouwvakantie. Download voor meer informatie de bewonersbrief.

Gebruikte methode

Het detectieonderzoek wordt uitgevoerd door Van den Herik uit Sliedrecht dat gespecialiseerd is in de opsporing van niet-gesprongen explosieven. Het onderzoek vindt plaats op de lijn waar de toekomstige damwanden de grond in gedrukt gaan worden. 

Locatie en tijdstip onderzoek

Het onderzoek vindt plaats langs de hele Noord- en Zuidhaven op de plek van de nieuw te bouwen haven. Fase 1 van de werkzaamheden start in week 41 (vanaf maandag 8 oktober) vanaf de voormalige Vrijbuiter en gaat van daaruit in de richting van het haveneind. Deze fase zal ongeveer anderhalve week duren. Direct aansluitend zal Fase 2 van de werkzaamheden worden uitgevoed. Wij zullen in deze fase vanaf de Vrijbuiter richting de N285 werken. De start van de tweede fase is voorzien halverwege week 42 (ongeveer vanaf woensdag 17 oktober) en zal ook ongeveer anderhalve week duren. 

Lees meer over de methode en de maatregelen in de bewonersbrief.