Haven

Eendjes voeren met je kinderen, Bootjes bekijken vanaf een terrasje: het kan straks.

 

 

 

Haven

Haventrappen

Hier sluit de Markt aan op de haven. De brede luie trappen naar het water zijn openbaar toegankelijk. Een brede brug voor voetgangers en fietsers loopt ernaast. Hier kom je om lekker aan het water zitten en bij te kletsen met vrienden. Tussen het winkelen door, tijdens een evenement of zomaar op een mooie avond.

Haventrappen

Uitzicht vanaf Haveneind

Aan het Haveneind komen brede trappen. Hiervandaan kijk je de hele haven over, richting Suikerfabriek. Zie de kano’s en roeiboten aanleggen bij de steiger. Zwaai naar een bekende op de kade. En zit eerste rang bij een evenement op het water!

Uitzicht vanaf Haveneind

Winkelpromenade

De Zuidhaven krijgt hier een winkelpromenade en wordt in dit deel geheel autovrij (hulpdiensten en bevoorrading uitgezonderd). Aan de Noordhaven komen terrassen: dit is de zonnige zijde van het water. De Brugstraat doet zijn naam straks weer eer aan: dit wordt een brug voor fietsers en voetgangers.

Winkelpromenade

Aanmeren met de boot

Vanuit de huidige Roode Vaart kunnen boten tot ca. 2,5 meter hoog straks doorvaren onder de nieuwe brug van de Langeweg. Er komen aanlegplekken ter hoogte van restaurant Tumi’s en Oudheidkamer Willem van Strijen. Kano’s en roeiboten kunnen verder doorvaren, tot aan het Haveneind.

Aanmeren met de boot

Nieuwe brug Brouwerstraat

Ter hoogte van de Brouwerstraat komt een brug voor voetgangers, fietsers en gemotoriseerd verkeer. Deze brug is belangrijk voor auto’s van bewoners in het centrum, bevoorradingsverkeer van de winkels en klanten van winkels die kort voorrijden om grote aankopen in te laden.

Nieuwe brug Brouwerstraat

Steiger voor kleine bootjes

Langs dit deel van de Noordhaven komt een steiger voor kleine bootjes die helemaal tot het Haveneind kunnen doorvaren. Op de kade is ruimte voor wandelaars en terrassen. Aan de kade is langsparkeren mogelijk, net als overal aan de haven – behalve bij de winkelpromenade en de Haventrappen.

Steiger voor kleine bootjes

Voorbij het Haveneind

Onder het Haveneind gaat het water van de Roode Vaart in een grote duiker verder. Achter het kantoor van Brabantse Waard komt het water weer aan de oppervlakte, waarna het verder stroomt richting de Mark. Het verlengde van de haven krijgt een mooie groene inrichting. Het kunstwerk aan de kop blijft.

Voorbij het Haveneind

De Vaart in het centrum

De fraaie grachtenpanden aan de haven in Zevenbergen spiegelen zich in 2019 weer in het water. De gedempte haven wordt een prachtige waterloop om langs te flaneren en naartoe te varen. Door de haven stroomt straks fris water dat nodig is voor de zoetwatervoorziening in de regio. Om deze reden investeren verschillende overheden in de terugkeer van de Roode Vaart.

Lees meer

  • Lokaliseren kabels en leidingen

    Vanaf a.s. donderdag vindt er gedurende twee tot drie werkdagen onderzoek plaats naar de ligging van kabels en leidingen in het projectgebied. De grove ligging is door een kaart van het kadaster bekend maar deze kent een afwijkingsmarge van maximaal 50 cm. Wij moeten echter precies weten waar de kabels liggen om te voorkomen dat deze tijdens ons werk worden geraakt. Van de werkzaamheden is enige hinder te verwachten.