Aanleiding

De Markt kan nog meer dan nu het gezellige middelpunt in Zevenbergen worden. Het plein is hier en daar wat rommelig, door geparkeerde auto’s en wisselende bestrating. Evenementen zijn slechts beperkt mogelijk en er moet ruimte komen voor de weekmarkt, die verhuist vanaf de haven wanneer daar het water terugkeert. 

Het plan

Resultaat

Met eenheid in bestrating en straatmeubilair krijgt de Markt een fraaiere uitstraling. Het smalle deel en het brede deel voelen meer als één geheel. Aan de zijde van de haven grenst de Markt straks aan het water. De bestaande terrassen aan de Markt kunnen uitbreiden en wellicht kunnen er nog nieuwe bij. Het bredere deel van de markt, bij de kerken, wordt beter geschikt gemaakt voor evenementen. Een deel van de bomen wordt verplaatst of vervangen. Op de Markt krijgt ook de weekmarkt een plek.

Het plan

Sfeervolle ontmoeting & evenementen

De Markt is straks de plek waar je een terrasje pakt. Of je nu een plekje met zicht op het water bemachtigt of uitkijkt op het boomrijke plein met de sfeervolle kerken. Hier ontmoet je elkaar. Voor het Notenkrakersfestival, de Profronde, de kermis en Carnaval is meer ruimte. Ook zijn nieuwe evenementen mogelijk. Een uitgebreide kerstmarkt wellicht, een oogstmarkt in de herfst? Misschien heeft u een goed idee! Zodat we van de Markt echt dé ontmoetingsplek van het centrum kunnen maken.

Het plan

Parkeren

De parkeerplaatsen op de Markt verdwijnen voor een groot deel. Het plein wordt zoveel mogelijk autovrij. Door vervangende parkeerruimte blijft parkeren in het centrum wel mogelijk. De Kasteeltuin is inmiddels heringericht als parkeerplaats en ligt op slechts enkele  minuten lopen. Daarnaast komt in de Molenstraat een parkeergarage in de geplande nieuwbouw die daar wordt gebouwd. 

Het plan